Sertéstenyésztés

A Pálhalmai Agrospeciál Kft sertéstenyésztési osztálya két telepet működtet.

Ezen a képen sertések láthatóak

Bernátkúton található a 100 kocás tenyésztelepünk. Itt az érdemi tenyésztői munka 1997-1998-ban kezdődött. 103 db MNF kocasüldő és 240 db MNF X MLP kocasüldő vásárlásával. A következő években a heterogén kocaállományt lecseréltük és saját kézbe vettük a tenyészállataink előállítását.

Így Bernátkúton magunk állítjuk elő a szükséges mennyiségű MNF és F1 kocasüldőt.

A telepen használt vásárolt tenyészkanok folyamatos cseréjével biztosítjuk a genetikai potenciálunk folyamatos javulását. 2013 év végén ellenőrzött tenyészetté minősítették bernátkúti állományunkat.

Újgalambosban a 700 kocás árutermelő telepünkön termékenyítjük a tenyész telepről származó F1 süldőinket Hampshire X Pietrain terminál kanokkal. Az így kapott 4 vonalas hibrid sertés képes a magas színvonalú termelésre.

Genetikánk mellett ma már korszerű fiaztató, utónevelő és hízó istállóink is segítséget nyújtanak abban, hogy előállítsuk azt a húsminőséget, mint a külföldi versenytársak.

Jelenleg évi 17.000 db hízót értékesítünk, melynek 30-40 %-át vágva kínáljuk korszerű vágóhidunkon.

Az átlagos vágási húskihozatal 57-58%.

Az európai színtű termelési-gazdasági eredmények fenntartása mellett célunk a magas húskihozatalú, kiváló húsminőségű sertések előállítása.

Társaságunk által előállított sertéshúsok - 2010. januárjától - a Minőségi Magyar Sertéshús, illetve - 2015. június 1-től - pedig már a Kiváló Minőségű Sertéshús védjeggyel (tanúsítvány) rendelkeznek.

Kapcsolattartó

Sertéstenyésztési osztályvezető:
Hromek Zsolt, bv. alezredes
Telefon: +36 25 531 164
E-mail: hromek@agrospec.hu
EKG: 110-3424

A weboldal sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében. Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
Tudj meg többet!