Biogáz termelés

Négy éves projektfejlesztés után, 2007. december 11-én ünnepélyes keretek között megnyitottuk biogáz üzemünket.

Az újgalambosi majorban található beruházás legfontosabb szerepe a cégnél keletkezett biomassza jellegű mezőgazdasági hulladék - környezetvédelmi szempontból megfelelő - feldolgozása, ártalmatlanítása.

Ezen a képen biogáz üzemünk látható

A rugalmas technológia és a bővíthető kapacitás miatt jelentős mennyiségű regionálisan gyűjtött hulladékok (mezőgazdasági, konyhai, élelmiszer-ipari) is beszállításra kerülnek.

Összességében évi 100 ezer tonna szerves anyag feldolgozása várható.

A mezofil környezetben termelt biogázt két konténeres gázmotor üzemeltetésére használjuk. A beépített villamos kapacitás 1,7 MW. A megtermelt villamos energiát törvényben meghatározott keretek között értékesítjük.

A korszerű folyamatirányítási technológia szinte a teljes automatizálást lehetővé teszi.

Az üzem megvalósításához a Környezetvédelmi és Infrastruktúrális Operatív Program keretében kapott támogatáson kívül részben önerőre, részben a K&H Bank Zrt. által biztosított beruházási hitelre volt szükség.

Előzetes bejelentkezés alapján lehetőség van csoportos üzemlátogatásra, ahol a technológia megtekintése mellett bemutatjuk, hogy környezetvédelmi és gazdasági szempontból hogyan épülhet be szervesen egy biogáz üzem egy mezőgazdasági cég tevékenységébe.

Üzemünket - 2015. július 16-tól a Perkons DHŐ Dunaújvárosi Hőszolgáltató Kft. (2400 Dunaújváros, Építők útja 7., cégjegyzékszám: 07-09-010619, adószám: 13310495-4-07) üzemelteti.

Pálhalma Verification Report 2008

FirstSecondMonitoring jelentés

Pálhalma Verification Report 2009

FullMonitoring

Pálhalma Verification Report 2010

FullMonitoring

Pálhalma Verification Report 2011

FullMonitoring

Kapcsolattartó

PDHŐ ügyvezető:
Pikóné Perjési Irén
Telefon: +36 30 934 8858
E-mail: titkarsag@dho.hu

A weboldal sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében. Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
Tudj meg többet!