Bemutatkozás

A Pálhalmai Célgazdaságot az Igazságügyi Miniszter alapította 1949. decemberében.

A Pálhalmai Agrospeciál Kft. 1994. január 1-jén a Pálhalmai Célgazdaság teljes körű jogutódjaként jött létre (100 %-ban állami tulajdonú).

virágzó repceföld

A Pálhalmai Agrospeciál Kft. 100%-ban a Magyar Állam tulajdonában álló, a fogvatartottak kötelező foglalkoztatására létrehozott, gazdasági társaság, büntetés-végrehajtási szerv. Fő profil a mezőgazdasági termelés: növénytermesztés, állattenyésztés. A társaság 4 100 hektár szántón, rét-legelőn és 113 hektár erdő területen gazdálkodik, jellemzően gabonaféléket, olajos ipari-, valamint takarmánynövényeket termeszt: őszi búza, őszi árpa, kukorica, napraforgó, őszi káposztarepce, silókukorica. A Kft. a fenti szántóterületen 236 ha ökotermesztési technológiát alkalmaz. A termény- és takarmánygazdálkodásnál két üzem játszik szerepet: a keverő üzem, melynek feladata az állatállomány ellátása abrakkeverékkel (9500 tonna évente), illetve a szárító-tisztító üzem, ahol idényszerű munka folyik. A társaság évente 18 000-20 000 tonna terményt értékesít. A szarvasmarha-tenyésztés három telephelyen Holstein-fríz tejelő és Aberdeen Angus húshasznú teheneket tart. Jellemzően nyerstej termelése határozza meg a tevékenységet, évente 8,5 millió kilogrammot meghaladóan értékesít extra minőségű nyers tejet. A két sertéstelepen az átlagos koca létszám 730 darab, az értékesített hízók száma eléri az évi 17 000 darabot. A társaság évente 2000 darab sertés biztosításával részt vesz a START Közmunkaprogramban, továbbá sertéshúst értékesít állami szervek, elsősorban a büntetés-végrehajtás egységei felé. Az előállított sertések, illetve az azokból készült termékek (tepertő, sült sertészsír) Kiváló Minőségű Sertéshús védjeggyel rendelkeznek. Az alaptevékenységen kívüli munkavégzés keretén belül ipari szolgáltatást (fogvatartotti bérmunka) folytatunk, illetve mosodákat működtetünk, munkát biztosítva a fogvatartottaknak. Társaságunk kettő higiénikus mosodával rendelkezik (Bernátkút, Budapest), amelyekben elsősorban kórházak és büntetés-végrehajtási intézetek részére végez mosási tevékenységet.

Földrajzi elhelyezkedés

A Pálhalmai Agrospeciál Kft. területe több mint 4.000 ha-on helyezkedik el Budapesttől 70, Dunaújvárostól 2 km-re a Dunántúli Mezőföldön. A Kft. székhelye a dunaújvárosi közigazgatáshoz tartozó Pálhalmai majorban található, amelyet Székesfehérvár, vagy Dunaújváros felől a 62-es úton, Budapest, vagy Pécs irányából pedig a 6-os számú főúton, illetve az M6-os autópályán Dunaújváros észak leágazásnál közelíthetünk meg. Logisztikai szempontból kedvező, hogy pálhalmai területen halad át a Dunaújváros-Budapest vasútvonal, amelyről leágazó iparvágánnyal is rendelkezik a cég. A dunaújvárosi kikötő a központtól 6 km-re található.

Humán erőforrás

A cég számára legfontosabb erőforrás a humán erőforrás. A jól képzett szakember háttér és az alacsony munkaerő vándorlási ráta alapja a tradicionálisan jó vállalati eredményeknek. A társaság közel 300 dolgozónak nyújt állandó munkalehetőséget.

A weboldal sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében. Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
Tudj meg többet!