Állami Partner bvop Közadatkereső ukas

Pálhalmai Agrospeciál Kft.
Székhely: 2407 Dunaújváros,
Pálhalma 1. 078/36. hrsz.
Adószám: 11109000-2-51
Cégjegyzékszám: 07-09-003062

Sportegyesület

 

Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál Sportegyesület

A labdarúgó egyesület 1998-ban - 12 fő alapító tag kezdeményezésére - alakult.

Eleinte a Pálhalmai Agrospeciál Kft-nél és a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetnél dolgozókból, valamint családtagjaikból állt - a Megye III. osztályban induló - csapat.

A működéshez szükséges hátteret a Pálhalmai Agrospeciál Kft. biztosította.

Idővel a városból, a sportiskolából és a környékről is érkeztek labdarúgók. Folyamatosan alakultak és évről-évre jobb eredményt értek el. Közben az utánpótlást is foglalkozni kezdtek. Először csak U 19-es, majd később U 16-os csapatot alakítottak és indítottak a korosztályos bajnokságban.

This is an example of a HTML caption with a link.
Négy éven keresztül szerepeltek a Megyei III. osztályban, amit 2002-ben sikerült megnyerniük és indulhattak - magasabb osztályban - a Megye II-ben. A másodosztályban történő szereplés hat évig tartott.

Időközben környezetükben jelentős változások történtek. Több csapat szűnt meg, vagy került nehéz anyagi helyzetbe. Több és jobb képességű labdarúgó került hozzájuk, akik közül néhányan már magasabb osztályban is szerepeltek. Ekkor érkezett Sztanó Miklós, Nagy Zoltán (későbbi edző) Dudás Péter, Kóczián Ferenc, Salamon Miklós, Balaskó Iván.

Vannak, akik már nincsenek az egyesületnél, de többségüknek nagy szerepe volt abban, hogy 2008-ban a Megye II. osztályt is megnyerték. Két évre rá 2010-ben a Megyei I. osztályban is első helyezést ért el csapatuk. Ekkor nyerték meg a Sport TV kupát is, valamint a Megyei MK döntőt.

Az NB III-ban történő szereplés egy évre sikeredett, ugyanis ennyi idő alatt csapatuk megnyerte a bajnokságot (2011).

Időközben a Dunaferr NB II-ben szereplő csapata megszűnt, így a városban átvették a helyét.

Jelentős változáson mentek át. „Munkahelyi” csapatból városi csapattá nőtték ki magukat. Immár egyedüli városi csapatként az NB II-ben szerepelnek. A magasabb osztályban indulással egyidejűleg a Megyei III. osztályban is indítottak csapatot.

Ezen felül 13 éves korosztálytól működnek és szerepelnek csapataik a korosztályos bajnokságokban, de folyamatban van az alsóbb korosztályok kialakítása is, ahová folyamatosan érkeznek - és várnak is – hat éven felüli, focizni szerető gyerekeket.

Az újra induló Bozsik programban alközponti szerepet töltenek be, melynek köszönhetően kéthetente több száz gyerek rúgja a labdát Pálhalma pályáin.

Két női csapatot is működtetnek. Egy felnőttekből álló csapat a megyei bajnokságban szerepel, míg az U 15-ös korosztály az MLSZ által szervezett bajnokságban indult.

Gondoltak az idősebb, visszavonuló félben lévő labdarúgókra is és a megyei öregfiúk bajnokságban is szerepeltetnek csapatot.

Az eredmények elérését támogatók is segítették, melyre a továbbiakban is szükségük lesz.

A Pálhalmai Agrospeciál Kft. - legfőbb támogatóként - kezdetektől mellettük áll és támogatja az egyesületet. További támogatóik a Tolnatej Zrt., a Hungapig Kft., a Hesch Kft. és a Komjáti és fia ABC, akik már több éve mellettük állnak és segítenek céljaik elérésében.

Néhány éve nagyon sok segítséget és támogatást kaptak Dunaújváros Önkormányzatától.

Legújabb támogatóik az Épdu-Ferr Kft. és a Dunapent Kft.

A változás tovább tart, melynek eredményeként hosszabb távra szeretnék megalapozni jövőjüket.

Hivatalos honlapjuk: Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál Sportegyesület